Agenda


image002
Qigong

2x in de week Qigong geschikt voor iedereen, jong of oud, fit of niet fit. Door middel van eenvoudige, effectieve energetische oefeningen stimuleer je het zelf genezend vermogen van je lichaam.

Ik leer je bewust te bewegen, ademen en voelen in het lichaam via verschillende systemen die allen hun oorsprong vinden in het Taoïsme (Chinees van oorsprong).

Mijn specialisatie ligt in het beoefenen en onderwijzen van Do-in en Qigong, beiden zeer aanvullende oefenvormen om jezelf fit, gezond en flexibel te maken en houden. Door deze oefeningen stimuleer je het zelf genezend vermogen.

Mijn lessen en workshops kunnen ook op maat gemaakt worden voor jouw school of organisatie. Ook privé lessen waarin de oefeningen aangepast worden aan jouw specifieke behoeftes met als doel bepaalde klachten te verhelpen zijn mogelijk.

Woensdagochtend van 10.00 – 11.15 uur .

Buikmassage workshoBuik-klp
Plaats: Wageningen. Prijs 25 euro, per avond.
Datum:  11 oktober en 1 nov van 19.30 tot 21.30

Word je bewust van de kracht die in je buik aanwezig is. Ontdek hoe je je buik ontspant. De buik is sterk verbonden met emotie, gezondheid, en je diepste ik. Je buik is je tweede geheugen. In je buik sla je vaak spanningen op, in de spierbundels en dieper gelegen organen. Dit uit zich in je buik als pijn, hardheid, bloedeloosheid, of opgeblazenheid en kramp. Ook mensen met rugpijn hebben vaak knopen in hun buikgebied. De buikmassage ondergaan en accepteren vraagt van de ontvanger vertrouwen en overgave, daarom leer ik je deze avond een zelfmassage.

lymfeQigong voor gezonde borsten workshop voor vrouwen
Woensdag 19:30 uur – 21:30 uur, 25 okt 2018 Plaats: Jan Slauerhoffstraat 7, Wageningen
Kosten: € 25,00

Leer oefeningen die je borsten gezond kunnen houden. Hiermee laad je jezelf op en wordt je bewust van je eigen kracht. Daardoor ga je weer makkelijker ademen. Het blijkt dat vrouwen die altijd koude handen en voeten hebben, na deze workshop, lekker warm zijn!

oie_transparent.pngGeaccrediteerd door het KTNO en BATC: Buikmassage, HBO nascholing voor therapeuten

Docent: Alma Timmer, Shiatsu Therapeut,
Plaats:   Wageningen
Kosten:  €125 (excl 21% BTW).
Data:  vrijdag 19 okt 2018, tijd: 10.00 – 16.30 uur

Na het volgen van de cursus en het oefenen hebben zij het volgende bereikt: – Plaatsen in het buikgebied leren vinden waar de meridianen te benaderen zijn.
• Buikmassage als diagnose medium te gebruiken.
• Buikmassage als behandel medium te gebruiken.
• Cliënt laten ontspannen d.m.v. de buikmassage.
• Kennis over de relatie tussen lichaam en geest van de te behandelen meridiaan.

Deze workshop kan bijdragen tot een betere diagnose. Je leert per meridiaan in welke staat deze verkeerd en hoe deze te behandelen voor een betere doorstroming.

Studie belasting
Docenten contact uren zijn 5,5 uur.
Zelfstudie-uren 5,5 uur: doorlezen en nalopen van het studie materiaal en oefenen op jezelf en eventueel met collega’s.
Totale studielast 11 uur, 0,5 ECTS.

celzaadBaarmoeder opstellingen
-systemische opstellingen van conceptie tot geboorte-
datum nog in te plannen laat maar weten als je mee wilt doen en wanneer je zou kunnen.

We hebben het allemaal meegemaakt: de grootste tijd van groei en verandering in ons leven, de tijd die de basis legt voor het verdere leven. Toch bijzonder dat bijna niemand zich bewust de tijd in de baarmoeder herinnert. De tijd tussen conceptie en geboorte is de tijd met de diepste verbinding die je ooit met je moeder zal hebben. Wat je in deze tijd ervaart heeft een grote invloed op de rest van je leven. Is hier rust en vrede of is hier onrust en geen ruimte.
In de eendaagse workshop krijg je toegang tot deze informatie en zie je dat hier ook je krachtbron zit. D.m.v. dit energetisch lichaamswerk en een geleide meditatie maak je een innerlijke reis door de tijd van je levensbegin. Dit brengt je meer met je onderbewuste in contact en helpt je zonder moeite beelden en ervaringen terug te vinden.

Een paar mensen mogen kiezen om een opstelling te ervaren. Ook representeren en meemaken van de opstelling van een ander is een grote verrijking van je leven. Met ondersteuning van de groep krijg je tijdens de opstelling de kans om van conceptie tot geboorte  te ervaren wat je krachtbronnen zijn en wat je heeft belemmerd. Afhankelijk van je proces vertegenwoordigen mensen uit de groep personen, gebeurtenissen of dingen, die van belang waren op jou weg van je levensbegin: in de eerste fase van je leven. Dit is een krachtige ervaring, die je helpt meer inzicht in je leven te krijgen en je herverbindt met de ‘levens-trom’ in jou. Dit schept  een toegang tot je eigen Kracht, vertrouwen en betekenis, en helpt je je fundamenteel met belemmeringen te verzoenen.

werkmethodiek:
geleide meditatie,
energetisch lichaamswerk,
systemische familieopstelling toegepast op de tijdruimte van conceptie tot geboorte.

kosten:
95 euro voor deelnemers,
125 euro voor mensen die een opstelling willen doen.
Locatie: Jan Slauerhoffstraat 7, 6708 RJ Wageningen
Docenten: Alma Timmer en Johannes Heinzerling

You-tube films
trauma verwerking