Detox

Detox: de sleutel tot gezond leven
Sinds ik mijn lichaam door regelmatig te reinigen ontdoe van stoffen die daar niet thuishoren, is mijn conditie enorm verbeterd en heb ik minder last van pijnen en kwalen. Regelmatig reinigen voorkomt blokkades, vermoeidheid en ziekten. Die ontdekking gun ik iedereen.

Het lichaam zit slim in elkaar. Het is een zelfhelend mechanisme, gebouwd om afvalstoffen zelf af te voeren. Tegenwoordig krijgt het lichaam zo veel afval binnen, dat het wel wat hulp kan gebruiken. We leven in een maatschappij met luchtverontreiniging, stress en onnatuurlijke voeding. Het zelfgenezende vermogen blokkeert, we gaan ons vermoeid, futloos en prikkelbaar voelen en uiteindelijk worden we ziek. Veel ziekten en aandoeningen worden veroorzaakt doordat afvalstoffen de systemen in het lichaam blokkeren, waardoor virussen, schimmels en bacteriën hun gang kunnen gaan.

Door het lichaam grondig te reinigen herstelt het zich weer. Vooral darmen, lever en nieren kunnen die hulp goed gebruiken. Mensen die hun lichaam reinigen voelen zich gezonder, fitter en veerkrachtiger. Voor wie nog niet reinigt, is er dus winst te halen. Er zijn verschillende manieren om te reinigen, passend bij ieders lichaam en lifestyle. Een plezierige kennismaking is bijvoorbeeld een heetwaterkuur met verse gemberwortel, of een reinigingskuur met Colosan-poeder.

Een goede gezondheid bereiken we niet door veel medicijnen te gebruiken. Echte gezondheid komt door het afvoeren van lichaamsvreemde afvalstoffen, die de vitale organen belemmeren in hun natuurlijke functioneren. Regelmatig reinigen is de sleutel tot een energiek, pijnvrij en gezond leven. Hieronder staan wat mogelijkheden onder elkaar.

Een rustige start: Heet water kuur. Kook 1200ml bronwater of gefilterd water gedurende 20 minuten waarin 1 theelepel geraspte verse gemberwortel is toegevoegd. Deze hoeveelheid water kookt in tot ongeveer 1000ml, doe dit in een thermoskan en drink over de dag verspreid sloks gewijs de thermoskan leeg, zo heet als je het hebben kunt. Dit kun je 6 weken lang doen, maar minimaal 3 weken. Er kan evt. ook theelepel kurkuma aan het water worden toegevoegd worden.

Tijdens de kuur zoveel mogelijk gezond eten. Zo min mogelijk dierlijk vetten. Veel verse groenten en fruit. Zo weinig mogelijk koffie en alcohol. Evt. gebruik maken van thee voor blaas en nieren en/of Trias Heel.

Trias Heel kuur. Tijdens deze kuur kun je je wat vermoeid voelen, doordat er sterk ontgift wordt. Het is raadzaam om naast het gemberwater ook veel water te drinken om alle afvalstoffen beter af te voeren.

Trias Heel verkrijgbaar bij http://geluk-in-jezelf.biedmeer.nl/
Is een zachte manier van reinigen geschikt voor mensen met een druk leven of degeneratieve ziekten of degenen die een chemokuur ondergaan, niet geschikt voor mensen met zwakke nieren.
Trias Heel bestaat uit Lymphomyosot wat het hele lymfevaatstelsel draineert, Hepeel wat de functies van de lever en galwegen stimuleert en Reneel (30 ml) wat de functies van de nieren, blaas en urinewegen stimuleert.

Andreas Moritz, de ongelooflijke lever- en galblaaszuivering.
Reinigingskuur om de galblaas van galstenen te bevrijden en de lever te reinigen is een van de krachtigste reinigingen die je kunt doen om je gezondheid te verbeteren. De leverzuivering vereist 6 voorbereidingsdagen, gevolgd door de eigenlijke reiniging, die 16 tot 20 uur duurt. Voor de leverreiniging altijd eerst je darmen ontgiften; bijvoorbeeld met Aloe Vera sap of Colosan verkrijgbaar bij http://geluk-in-jezelf.biedmeer.nl/ of hoge darmspoeling.

Colosan
Vertering & Oxidatie De gemiddelde mens loopt rond met zo’n 3 tot 6 kilo onverteerd materiaal wat aan het gisten is in de ingewanden en de dikke darm. De vertering is een proces van oxidatie. Hierdoor geven we warmte af, carbon dioxide en sulfur dioxide. Net als de motor van een auto wanneer er niet genoeg zuurstof bij de brandstof komt, krijg je onvolledige verbranding waardoor er restanten achterblijven. Als je extra zuurstof toevoegt, verbrandt dit restant alsnog. Als deze restanten zich ophopen en beginnen te rotten gaat je lichaam ze verpakken in slijm, zodat je lichaam er niet mee vervuild wordt. Colosan zet deze slijmproppen om in carbon dioxide en water, dat voorzichtig wordt afgevoerd. Het is ondenkbaar om een week zonder tandenborstel of wc papier te leven, echter, wanneer heb je voor het laatst de 6 meter ertussen schoongemaakt?

Het in slijm verpakte materiaal is potentieel het grootste gezondheids-riscico dat je loopt. Het is giftig materiaal wat zich ophoopt en eventueel in je bloedbaan kan lekken.
De plekken waar dit in slijm verpakte materiaal wordt weggestopt,zijn ook de plekken waar restanten van bacteriën en virussen heen worden gestuurd, als het immuunsysteem de bloedbaan schoonmaakt. Hier kunnen de bacteriën en virussen soms ook weer vermeerderen. Het in slijm verpakte materiaal is een goede voedingsbodem voor parasieten en voor schimmels zoals Candida. Door Colosan te gebruiken, ruim je dit materiaal op.

Colosan helpt bij het verwerken van afval. Als de darmen verstopt zijn met slijm en onverteerd materiaal, oefent het zijn functie niet meer optimaal uit. Veel therapeuten raden aan om een detoxkuur te doen voor de lever, nieren, de bloedbaan en de lymfen, maar als eerste moet je de darmen reinigen, anders kun je de afvalstoffen uit de andere organen niet afvoeren. Een voordeel van je darmen reinigen is, dat voedingstoffen en mineralen weer beter opgenomen worden. De darmen gaan efficiënter werken, waardoor je meer energie krijgt.

Colosan is een poeder, het is zuurstof en ozon gebonden aan magnesium. Drink een flinke theelepel opgelost in 375 ml water en daarna het sap van een halve uitgeperste citroen. Colosan zorgt dat er zuurstof en ozon in de dunne en dikke darm komt, waardoor deze gereinigd worden. Bij de eerste reiniging gebruik je 2 tot 3x per dag 8 tot 10 dagen colosan, na deze reiniging doe je het 1 tot 2 x per week als onderhoud. Het is belangrijk dat je colosan op een lege maag inneemt, dus minstens 4 uur nadat je iets gegeten hebt. Na inname wacht je 1 tot 1,5 uur voordat je weer gaat eten. Hierdoor komt de colosan snel in je dunne en dikke darm terecht.
Als je niet zo fit bent raad ik aan om eerst 1 x per week 1x colosan in te nemen vlak voordat je gaat slapen. Dit om eerst de ergste blokkades op te lossen. Als je dit een paar maal gedaan hebt, start je met de kuur van 8 tot 10 dagen. Soms voel je je 2 uur na inname van de colosan heel moe voelt. Neem rust en laat je lichaam zijn werk doen.

Colonsan is een goede zachte methode om je darmen te reinigen Je kunt een wat dunnere ontlasting verwachten, maar je hoeft niet veel gas te verwachten. De meeste mensen kunnen gewoon hun werk blijven doen. Het is soms fijn een wc in de buurt te hebben, maar geen noodzaak.

Menstruatie en reinigen: menstruatie is al een reiniging op zich, het is niet verstandig om een andere reiniging te doen. Colosan is verkrijgbaar bij http://geluk-in-jezelf.biedmeer.nl/

Bupleurum Complex® ondersteunt de inwendige reiniging, dankzij de aanwezigheid van de stof ‘silymarine’ uit Mariadistel. Dit complex bevordert de eetlust, ondersteunt de spijsvertering en een goede darmpassage, is inzetbaar bij oprispingen en draagt bij tot een goede nachtrust en een goed emotioneel evenwicht bij spanning en inspanning, verkrijgbaar bij http://geluk-in-jezelf.biedmeer.nl/

Sommige voedselstoffen verteren moeilijker, wat leidt tot gistings- en rottingsprocessen. Deze processen leiden vaak tot toxische stoffen die het slijmvies van de dunne darm beschadigen en dan in de bloedbaan terecht komen.
Alles wat in het bloed terecht komt uit de darm passeert de lever. De lever is de grote filter die voedsel doorlaat en toxische stoffen eruit pikt om ze te neutraliseren om ze dan uit te scheiden richting galblaas en nieren.
Toxische stoffen worden in 2 fasen gebonden, waarbij de eerste stap hen nog gevaarlijker maakt en ze in de tweede stap pas gebonden worden tot ongevaarlijke stoffen en daarna worden uitgescheiden. Het is heel belangrijk dat deze tweede stap vlot gebeurt of wordt gestimuleerd.
Bupleurum Complex® bestaat een samenstelling van natuurlijke planten om de leverzuivering te stimuleren.
Ze bestaat uit 10 verschillende planten en koninginnenbrij:
1. Bupleurum rotundifolium, goudscherm,
2. Silybum marianum, mariadistel,
3. Cynara scolymus, artisjok,
4. Mentha piperita, munt,
5. Chyrsanthellum americanum, chrysanthellum,
6. Melissa officinalis, citroenmelisse,
7. Peumus boldo, boldo, boldo extr.
8. Taraxacum officinalis, paardenbloem,
9. Rosmarinus officinalis, rozemarijn,
10. Curcuma longa, geelwortel.

4, 6, 7, 8, 9 bevorderen de spijsvertering
1, 2, 3, 7 Stimuleren de leverontgifting fase 2:
1, 3, 7, 10 Bevorderen de galafscheiding door de lever:
1, 5, 8, 9 10 zorgt voor ontspanning van de galwegen = betere doorstroming naar de dunne darm
De royal yelly = koninginnebrij, die eraan wordt toegevoegd, bevat: B vitamines, mineralen, acethylcholine, polysacchariden, cholines en enzymen.

Chlorella Spirulina verkrijgbaar bij http://geluk-in-jezelf.biedmeer.nl/
Bindt zware metalen en andere toxines goed; het bevat chlorofyl